Igår och just nu

Satt och läste igenom det där beundrarbrevet (läs mer om det här)  jag fick för ett tag sedan. Den ligger på mitt skrivbord, lite svår att missa men igår satte jag mig och läste igenom det. Och jag tror jag börjar bli säker på vem det är från. Bara jag som var naiv när jag fick det, tänkte inte klart.

Sitter just nu på datorkunskapen och ska snart börja skriva på min uppsats om hotet mot regnskogen. På spotify går Another Heart Calls med All American Rejects varm, helt underbar låt.

En sak som aldrig förändras

På vissa ställen har tiden stått stilla, som hos min farmor.

Farmors övervåning är identisk med den som var när jag var liten. Samma mossgröna golv och väggar i hallen, i det lilla tv-rummet står samma mikroliknande tv som stod där för femton år sedan. I rummet där jag brukade leka och sova över står samma bäddsoffa kvar med samma välskötta kuddar och sticksig filt. Bilderböckerna står på sin plats längst ner i bokhyllan och VHS-filmerna på hyllan ovanför.
Det är som att gå tillbaks i tiden. Fast det är ju lite skillnad från nu och då ...

Femton år sedan, platinablond


Fyra dagar sedan, brunett

I'm on the right track

Skulle visat denna videon igår, men blogg.se har haft driftfel och man har inte kunnat blogga alls...

829 ord

Slank - spinkig. Fet - kurvig. Ekonomisk - snål.

Värdeladdade ord säger min lärare att man ska undvika i uppsatsen. Inledningen ska vara någonting som fångar läsarens intresse och kan också innehålla anledningar varför man skriver uppsatsen. Den stora tjocka texten i mitten är upphandlingen, där man berättar vad man har kommit fram till. Faktadelen alltså. I sammanfattningen sammanfattar man vad man har skrivit och vad man själv tycker om problemet man har skrivit om.

Jag skriver om regnskogar och skövling av dem. Jag har inte skrivit av någonting av mina änsålänge 829 ord. Halvvägs in i mitt arbete har jag inte heller citerat någonting. Fotnoter ska vi använda oss av, och jag förstår inte riktigt hur man ska använda dem.

Maybe is the new yes


Sen när är "inte ens 17" ens ett problem egentligen?

Min favorit tolkar mitt favoritpojkband

Jag måste bara säga att jag älskar hans röst. Vet inte vad han heter, men han trollbinder mig varje gång!

10 saker att göra ensam hemma

Jag hatar att vara ensam hemma på kvällarna. Det är då det alltid är någon hemma, lagar mat, knappar på ett tangentbord, pratar i telefon, tvättar, diskar, you name it. Mon papa ringde förut och sa att jag ska ringa när jag blir ashungrig och då skulle han komma hem och hjälpa mig med maten.  Kommer garanterat sluta med att jag inte blir hungrig och han får dåligt samvete. Bet on it.

Men nu när jag inte har någonting för mig satte jag ihop en liten lista på

1. Dundra på med musik & sjunga med så falskt det bara går
2. Dansa runt i salsaskor
3. Duka upp en massa gottigheter på vardagsrummsbordet
4. Breda ut sig i soffan och se filmer ingen vill se med en
5. Baka muffins: grädda hälften av smeten och äta upp resten
6. Gå omkring i underkläder utan att skämmas (eller kanske helt utan underkläder..?)
7. Laga mat i högsta platåklackarna
8. Dagdrömma
9. Skriva sexnoveller
10. Spela något helidiotiskt spel

....själv sitter jag och smuttar te framför Lejonkungen .

Varför lyssna när man kan låta bli?!

Sitter just nu på en av de segaste lektionerna på veckan - geografi.

Istället för att fundera på globalisering lyssnar jag på Franz Ferdinand av någon outgrundlig anledning och undrar vad jag ska göra på fredag när jag är ledig. Känner hur MVGt bara försvinner längre och längre bort, inte bra. Men är läraren hemskt tråkig och inte gör några asbra genomgångar blir det så! Halva klassen spelar Pokemon, resten surfar på FaceBook, YouTube eller ser film. Max tre stycken i klassen lyssnar.
Skärpning klassen!!

Måste också göra om min design tänker jag. Något ljust, kakigrönt kanske!? Vad tycker ni?


H&M addict

Gick igenom min plånbok idag och kom fram till följande:

1. Jag har en trisslott med 50:- vinst . Och jag får inte lösa in den, vilket är crap.
2. Mer än 50 % av mina kvitton sedan oktober förra året är från H&M
3. Min plånbok har för få "korthållare" för mina kort = måste uppgradera min plånkis!
4. Att jag köpte världens sötaste topp idag på Lindex var inte så smart eftersom jag är rätt pank
5. Jag är fortfarande singel & alla killar i KBA är upptagna. Slutsats: de är alla bögar eller så har de flickvänner någon annanstans. Dvs jag måste hitta "någonannanstans" , vart det nu ligger.

Panik ?

Veni, Vidi, Vici

"I came, I saw, I conquered" - Ceasar

Kort paus med typ en massa händelser. Små händelser, men stora i mina ögon. Har har prioriterat om, verkligen gett mig själv en tankeställare. Vad letar jag egentligen efter?
Jag letar efter kärleken, men varje gång jag lyckas hitta en strimma av kärlek så slår den mig hårt i magen. Jag hatar att jag kan älska, samtidig älskar jag det så mycket att jag ibland hatar mig själv. Allt det som man går igenom innan man hittar den där sanna kärleken är nog prövotid så man vet att man är redo för ett seriöst förhållande. De jag känner som har långa stadiga förhållanden har redan fått full poäng på det provet, medan jag fått IG alla gånger.
Men nu vet jag att jag är redo. Jag är mer redo än någonsin, men Han måste också vara redo!
Hr vet jag vem jag ska leta efter? Jag har ingen aning om vart jag ska leta. Men det underlättar om man vet vad man vill ha, och jag vet vad jag vill ha. En pojkvän som älskar mig, trots mina masiva fel och brister, som jag kan älska trots hans fel och brister. Någon som jag kan lita på och lyser upp mörka rum. Någon jag är stolt över att vara med.
Men vart är Han ?!?!?


Pauseva

Är inte längre så pepp på att blogga känner jag! Alldeles för mycket plugg och aktiviteter på samma gång. Att man känner sig sjukt ensam gör mig ju inte speciellt mycket mera pepp på det..
Vi ses när jag har mera tid,
PUSS

Jamen min är faktiskt nyare än din. Faktiskt

1. Träffade min fina vän Alex efter skolan för thai och novellskrivande. På tok för länge sedan vi sågs.
2. Min iPhone 4 är nyare än hennes iPhone 3GS (logiskt? njaaa)





Om alla var jag skulle vi gå under

I skolan håller vi på med hur mycket arbeten som helst, plus prov, kursprov och nationella! Ett arbete som sträcker sig över flera ämnen som kallas Hållbar Utveckling, och vi ska skriva en faktatext om ett ämne under den rubriken. Jag och Ebba surfade in på wwf och hamnade på minplanet.se , och hittade denna kalkylatorn: hur många jordklot som skulle behövas om alla skulle leva som jag. Mitt resultat: 2,7 . Ebbas: 3,0.

Gårdagens lockar

I två dagar har jag vaknat tjugo minuter tidigare än vad jag ska. Rätt irriterande att jag har tid att sova mer och så somnar jag inte om. Det innebär att jag har sjukt mycket fritid på morgonen, klockan är sju och jag är redan klar för att sticka till skolan... som börjar 8:25 . Fint .
Något som också är fint är att mitt ansikte ser kritvitt ut?!?

Glöm inte enkäten!


ENKÄT

Jag håller på med ett arbete i skolan med Amanda och behöver MÅNGA svar på våran enkät om skönhetsideal, TACK .

Click here to take survey

Diamonds are a girls best friend

Inte så pepp

Naturkunskapen är nog den långtråkigaste lektionen på hela veckan. Är inte ett dugg intresserad. Men här sitter jag i alla fall. Visserligen kikar jag och Felicia på 127 Hours på nätet, men ändå. Just nu pratar de om växthuseffekten. Visst är det aktuellt, men när man pratar om det i nästan alla andra ämnen så är det rätt segt att ha det på sista lektionen en fredag också..!
Hoppas på en avi från posten när jag kommer hem om 40 minuter!

Love, Love, Laugh



Jag satte ihop en liten fotostudio på mitt skrivbord igår. Vad jag använde? Min lilla runda spegel från Kicks.

Sparkle



Min digitalkamera har rätt bra fokus ändå. Nu ska jag lägga mig i soffan och se på Evan den Allsmäktige . Trots att halva filmen redan gått!

For Good



Nick Pietra är inte riktigt klok: det är ju han som la upp den där videon med A Whole New World och han klarar av att sjunga både Aladdins och Jasmines stämma. Sick!

iPhone & bilar går inte ihop

Förhoppningsvis kommer min iPhone imorgon. Skrev det på facebook - och ett första iPhonekrig bröt ut! Det var argument för och argument mot, och jag började bli rädd att de alla var ovänner. Som tur är var inte så fallet. Några argument för och emot:
PLUS Bästa touchen på marknaden just nu; stort utbud av program/appar; går att ringa med; kamera; spel; sms; internet;
MINUS Dyr; bil-appar fungerar dåligt; problem med att koppla ihop den med modern personbil;

Vad saknar listan såhär långt?


92-5x5

"Skriv med egna ord vad modell A respektive modell B innebär."

Matte är alltid lika intressant - för att se hur bra min klass kan koncentrera sig. Det vill säga, inte alls.

Here again

Just nu sitter jag på biblioteket och har lyckats koppla upp mig på nätet. Hemma hos mormor har man för det första inte tid till att surfa, och sen är det krångligt med deras konstiga bredband. Menmen. Fick tränat igår! Känns härligt. Idag var jag och mormor på mitt utvecklingssamtal (pappa är i o-hamn och mamma är magsjuk..) och sedan kollade vi på skal till soon to me mine iPhone. Blir nog ett guldigt eller svart skal... Får se, pappa kommer ha en åsikt! Köpte ett par jeans, åkte hem och åt våfflor. Sedan satte vi oss i trädgården under varsin filt med jacka på - och somnade. Mina ben hade lagom ont efteråt.

Något jag är trött på: Stadiums reklam på Spotify.

United Nations

Om en timma kommer mormor och hämtar mig här på skolan. Ska sova hos mormor och morfar inatt, föräldrarna är på arbetsresor; så inget internet eller bloggande ikväll! Just nu lyssnar vi på när våran samhällslärare pratar om FN. Rätt så intressant faktiskt!

Inte så glad tjej

Jag sover som bäst när jag sover på höger sida. Imorse vaknade jag på vänster med stora röda utslag på vänster sida av ansiktet. Vad har jag lärt mig? Sov inte på vänster sida! Har för övrigt världens vidrigaste träningsvärk i axlarna och övre delen av ryggen. Hur ska detta gå?

How do you mend a broken heart?

”Det finns två tragedier i livet. Den ena är att inte få det man önskar. Den andra är att få det.”
George Bernard Shaw.



Jag vet inte vem han var, och inte heller hur många gånger hans hjärta krossades av att antingen förlora det han önskade mest eller av att få det. Många säger att det bara finns en tragedi – att inte få sitt hjärtas högsta önskan, att få hjärtesorg. Jag säger att det finns två. De har båda samma grund: man ger upp att önska och att drömma. Förlorar du någonting så slutar du hoppas och drömma efter att få det. Om du istället får det kan du heller inte hoppas och drömma för det, du har det redan. Oavsett vad man väljer, eller vilken som blir vald åt en, så kommer det alltid sluta i tragedi – man måste ge upp sitt mål och skapa ett nytt. Och igen. Och igen. Det är som en ond cirkel som aldrig tar slut. För jämnan måste man byta mål för att det man hade tidigare blivit utslitet, uppfyllt på ett sätt man inte trodde eller helt enkelt för jobbigt att bära på.

Jag har till exempel aldrig haft ett förhållande som räckt längre än sex veckor, en och en halv månad. Det är en tragedi. Varje gång jag blir välsignad någonting så förlorar jag det lika snabbt. Förarbetet tar längre tid än förbruka varan. Jag har också varit kär, olyckligt, fler gånger än jag kan räkna till. Att inte få det man önskar smärtar mer än att få det man vill. Man borde stanna någonstans mittemellan för en bra balans – det är det allting handlar om. Att hitta balansen utan att trilla åt ena hållet. Annars hamnar man på den smärtsamma sidan, med mig.

Jag lider av hjärtesorg för det mesta men hittar sätt att distrahera den. Hjärnan fungerar så att den inte känner smärta lika intensivt om man inte fokuserar på det. Mitt distraktionssätt är att skriva, och det har jag försummat i snart två år. Det är dags att ta mig i kragen och försöka dra mig till mitten mellan tragedierna och göra det jag är bra på. Skriva ut.


Vad är din hjärtesorg?

Glad tjej!

Blir av med 250 kronor / mån och får en iPhone istället. Bra deal? Yes ma'm!

En nytagen rak, en gammal lockig

Sitter och väntar på Natalie, det brukar alltid vara tvärt om; hon brukar vänta på mig. Vi ska dra ner och köpa lite godis och sedan bänka oss framför Ringen-triologin.



Old ladies are adorable

"Om jag fick leva en gång till skulle jag börja gå barfota tidigare om vårarna och fortsätta med det längre in på höstarna. Jag skulle dansa mer, åkt mer karusell och jag skulle plocka fler tusenskönor."




Bild från picasaweb.google.com

Just nu: Leon

Är hemma efter en mycket mysig och rolig kväll nere på PK.  Det är helt skumt hur mycket jag älskar de människorna. Förgyller mig dag. Imorgon blir det filmdag med Natalie - Ringen triologin står på schemat.

Sometimes - most times



Why is everything with you so complicated? Why do you make it hard to love you i hate it! Cause if you really want to be alone I would throw my hands up cause baby I've tried. sometimes I get you, sometimes I don’t understand. sometimes I love you, sometimes it's you I can't stand. sometimes I want to hug you, sometimes I want to push you away. Most times I want to kiss you.

-Rihanna , Complicated






Arise

Min twitter håller på att återuppstå!

3ricabjerke


 (click it!)

FN

Är helt slut. Kom till skolan klockan 8 imorse. Sjukt för tidig var jag, blv inte insläppt i teatern förrän halv nio. Hälsade på ordförande Jenny och vid nio var allt igång. Tog typ en halvtimma för mig att komma in i tänket, men jag fixade det tillslut. Det gicks igenom en hel del olika resolutioner, det var väldigt intressant, men lite segt ibland. Blev rätt glad när det blev informella förhandlingar mellan 11.45 och 13.00 , för jag var rejält hungrig!
Vi drog igång igen efter 13 och hade sakdebatt ända fram till cirka 15 då vi bytte till allmändebatt. Australien yrkade informella förhandlingar vid halv 4 till klockan nio imorgon bitti, och så blev det.
Imorgon är jag fit for fight igen, ska sitta från nio till tolv och sedan slutar jag. Då blir det thai med tjejerna!

I am a woman

"Every man is an island. I want to be a rock. Rocks have no feelings.
But an island never cries."



Nu gör jag slut med vintern

Cyklade till skolan imorse & kände mig jätteduktig. Vid tio börjar det falla snödrivor från himlen. När jag skulle cykla hem hade jag fått förmaningar om att inte cykla. Men jag skulle cykla ikapp Amanda och Felicia, och självklart trillar jag. Så nu ligger jag i soffan med en isklamp på min vänstra vrist för jag har typ stukat eller nåt. Asömt i alla fall. Jag dör lite.

Lång mattelektion...

Nu har jag klagat på vår mattelärare. Och hon lyssnade till allas förvåning. Känner mig otroligt stolt över att jag tog initiativ och gjorde det också . Nu är jag klar med uppgifterna vi skulle gjort idag, lektionen är inte slut, så jag ska surfa runt lite. Skriva kanske.

Alla vill vara omtyckta

Om du spelar

Ett bra socialt

Geni, då kan

Jag också göra

Det. Vi kan

Spela våra roller

Väl. De behöver

Inte alls veta.

Inte någon,

Inte något.



-en 14årig Erica.

Vänner, fiskar och mat

(Fiskar är vänner, inte mat) Lite sena bilder från universeum 3 mars!


Dessa gigantiska mackor köpte vi (dvs jag Amanda Johanna Michelle Josefin Elin Fredrik) på Quick Food, tror jag det hette, när vi inte fick riktigt lunch. GIGANTISKA.


Lekte med min Fanta Exotic. Lyckades ställa den sådär på första försöker, och om och om igen till Johannas förtret. Hon störde sig riktigt mycket på det ;)


Vi (försökte) bygga en igloo i kylan, och hälsade på landsköldpaddorna i regnskogen.


Och så lite obligatoriska fiskbilder från det tropiska akvariumen!

I should feel this happy everytime!

Jag överlevde beep-testet, med bestående men. Ont i ben och halsen, eftersom jag inte är riktigt frisk. Hade självstudier på italienskan, så jag satte mig efter mycket om och med på biblioteket och pluggade lite. Hade sång och det gick asbra trots min onda hals. Köpte en skjorta för FN-rollspelet på tors & fre, svarta låga Converse på Nilssons och ett par grå fejk-Converse på skopunkten. HÄRLIGT!

Elrica !?

Elin & Erica! Ska ner och sjunga med en hals som känns som sandpapper & har torrhosta. Mys? Njaa..

Främling vad döljer du för mig tralala


Den du möter på gatan är en främling, precis som du.

Klarblå himmel utanför mitt fönster

Det här låter nog fånigt, med vilken fin morgon det har varit! En röd soluppgång som sken in genom mitt fönster, nu en klarblå himmel. Men allt är inte så underbart , det är tisdag och bip-test på idrotten idag. Jag är inte så pepp. Vi får väl se om jag överlever!

Fyll livet med bra grejer

Viktigpettrar, en ny kategori för viktiga saker.


Man kan tvinga sig till lycka, man kan lura kroppen glad.
Man kan skrika, gråta, gorma och man kan välja sina krig.
Jag valde vägen utan snår. Skrik din lycka hes.

Now playing: Raising Helen

Nästan frisk!

Note to immune defence: Reform please!

Jag är inte helt frisk alltså. Blev värre nu på kvällen, satte mig och såg på film efter att jag varit och levt nere i kyrkan med konfirmanderna, varit ute och övningskört och sedan möblerat och grovstädat mitt rum. Huvudet värker, näsan rinner, halsen gör ont... Kom fram till att jag bara blir halvsjuk mest hela tiden, aldrig riktigt vidgrigt sjuk som alla andra blir. Jag vill hellre vara helsjuk en vecka per termin och vara extremt aktiv resten av tiden! Inte småsnuvig och så ... Tror febern knackar på dörren nu.
För ett år sedan hade jag, Natalie och Amanda precis kommit ut från Tokio Hotel konserten i Göteborg. Glömmer det aldrig, en av de bästa kvällarna i mitt liv!

Nu: SOVA!

Why me?

Har en dipp på bloggandet nu. Håller på att bli sjuk, så jag orkar inte göra så mycket. Går i skolan och sover när jag kommer hem. Går upp, äter middag, pluggar, går och lägger mig igen... Såg precis Charlie St Cloud. Den satte sig rakt i hjärtat på mig. Bästa filmen jag någonsin sett!

Jag är sur som en citron

Har man tagit på sig att göra någonting, så får man fullgöra det också.

Då var det dags igen!

Kan man ha sandpapper i halsen? Känns som jag har det. Börjar må illa av all matlukt, bara jag tänker på kylskåpet vänder det sig i magen på mig. Huvudet och ögonen värker. Okej? Inte någonstans! Istället töntar jag mig med musik av Linda Bengtzing. Hennes låtar är energiexplosioner, skulle gärna vilja ha lite av det där just nu... Just nu dunkar E det fel på mig genom mitt huvud. Kanske lite för mycket dunk för mitt huvud..?



Förresten, är ni också såna som ratar Melodifestivalen, men alltid fastnar för någon klitchig låt därifrån ändå?

Fishy fishy, say hi to SP1H

Sitter hemma hos moster och chillar. Medan hon dammsuger passar jag på att blogga. Imorgon drar jag med klassen på studieresa till Universeum - askul!

Pick me up!

Nu efter idrotten hällde jag i mig min blivande favorit : FROOSH fruit:bottled. Drack den med blåbär  & hallon , otrolitg god! Nu ska vi springa iväg till italienskan, sen till sång och sen hela vägen hem till min moster!
CIAO AMICI!

Det där om etik och moral?

Skulle du ta nakenbilder om du fick 20 000 kronor för besväret?

Den frågan fick jag idag på svenskalektionen. Avnittet vi arbetar med just nu är retorik. Tidigare hade andra i klassen fått frågor som "om ett brev har kommit fel, och det är från polismyndigheten och dåligt igenslickat, skulle du läsa det?" och "Du ser ett gäng ungdomar plocka på sig grejer i en butik, vad gör du?" Min fråga fick olika reaktioner bland mina klasskamrater. Att jag inte tyckte utvikning är okej gick hem hos många, men Calle skrattade lite åt mig och frågade varför i hela friden jag inte skulle göra det för 20 000 kronor.
Vad jag inte förstår är varför Calle skrattade åt mitt val... Han skulle inte heller göra ett utvik för tex en tidning för 20 000 kronor.

Helt enkelt, jag har ensamrätt till min kropp. Det är bara jag som ska ha tillgång till mitt kött, blod och hud. Det där låter väldigt groteskt, men så ser jag det. Ingen ska kunna beordra mig att göra saker med min kropp som jag inte accepterar. Jag och min kropp är en enhet och ingen mer än de jag givit tillstånd ska kunna ha någon åsikt om den. Min kropp är 100 % min egen och jag har ensamrätt & absolut egenrätt till att dela ut åtkomsttillstånd angående den.



Erica

och hennes tusen sätt att överleva.

RSS 2.0