Argumenterande tal

Sitter på svenskan och skriver på ett kort argumenterande tal, angående att tjejer & kvinnor ska få bidrag för att ha mens.  Väldigt roligt faktiskt, ska bli väldigt kul att ställa sig framför klassen och bara argumentera för kung & fosterland, haha!

Senare ska jag prata om en bok jag läst på engelskan, sedan sminka Ebba inför ikväll! Har bilder på en sminkning jag gjorde på henne tidigare i veckan, ska försöka lägga upp dem sedan!


VAD JAG ÄR BRA!

MVG på naturkunskapsprovet och jag gick i taket!! Ett halvt poäng från maxpoäng. Mitt MVG i kursen är säkrad. Snart ska jag ta bussen hem och plugga geografi & läsa engelska. Ingenting kan stoppa mig nu!

Update + Bloggsvar-invite

Har precis gjort den muntliga delen i tyska nationella. Trodde jag skulle dö, hur svårt som helst. Tur för mig att jag inte ska fortsätta med tyskan nästa år. Slutade väldigt för tidigt, 45 minuter för tidigt, vilket betyder att det är 45 minuter kvar tills jag ska sätta mig i Elites sköna massagestolar och få klippt bort allt slitet på mitt hår. Andreas tycker inte jag ska klippa page, jag förstår inte varför? Nej, jag ska inte klippa av mitt hår så mycket, bara bort med det slitna. Langar förhoppningsvis en bild senare! :)

Lottar också ut en invite till bloggsvar, så anmäl dig i en kommentar!


Slut på ursäkter - Olof Röhlander

"Hej på Dig!

Varje söndag kväll sitter jag här och skriver Veckans Peptalk till dig. Ofta kommer ämnena till mig när jag ser, hör eller läser något under veckan. 

Den här veckan kom jag och tänka på det här med ursäkter, och hur lätt det är att komma med ursäkter för allting och så händer liksom inget. 

Visst är det lätt att fastna i ursäkter? 

"Jag är för ung, jag är för gammal, jag bor i fel stad, jag är för ful, för snygg, för smal, för tjock, för smart, för dum, jag känner ingen, känner för många, jag har för mycket pengar, inga pengar, jag har ingen tid eller för mycket tid. Jag har ingen talang, jag är för dålig, jag kan inte, jag vet inte hur man gör. Det är fel timing, jag är inte förberedd, jag är för feg, jag orkar inte, det är för sent." 

Ursäkterna finns där hela tiden och de hindrar oss. De stoppar oss från att göra det vi skulle kunna göra. De blockerar våra resurser. 

Men nu bestämmer vi oss för att idag så finns det inga ursäkter, okej? 

Vad du än har framför dig, vilka mål du än har, vilka utmaningar som än må finnas: Just do it! Bara gör det! Inga ursäkter duger längre, du har helt enkelt slut på dem. Jag vill inte höra dem, och ingen annan heller. Du har allt du behöver inom dig, det räcker. 

Om inte nu - när? 
Om inte du - vem? 

Låt andra skjuta upp jobbiga saker - men inte du. 
Låt andra fastna i gnällträsket - men inte du. 
Låt andra stoppas av dåliga ursäkter - men inte du. 

Det här är DIN dag - ta den!"
Olof Röhlander är en licencerad mentaltränare och skickar ut peppmail varje söndag.

Naturkunskap A

Geografi A

Naturkunskap A

Sickness doings

Sitter uppkrupen i soffan på övervåningen och önskar att jag blir frisk snart. På tv'n går Ever After, med Drew Barrimore. Älskar verkligen den filmen.

Skulle renbädda min säng, men kan inte vara i mitt rum eftersom en tre cm lång geting slagit bo därinne...

Michael Bolton as Jack Sparrow ?


Alltså, jag gillar också Pirates of the Carribean, men ... VA?

First kiss

Om första pussen kunde vara såhär för alla.. Så himla gulligt!

På tal om ingenting

Sitter på samhällskunskapen och kan inte koncentrera mig för fem öre. Borde skriva så fingrarna blöder på min uppsats om skönhetsideal som ska vara inne på torsdag, men det går inte att koncentrera sig! Min ländrygg gör gruvligt ont av någon outgrundlig anledning. Det har börjat ta sig upp för ryggen och har satt sig under bh-bandet (eller är det jag som har spännt den för hårt över ryggen?)

Försöker begrunda hur skönhetsideal påverkar oss. Det går inte heller så bra, men jag har kommit fram till att man inte ska göra sig fin för någon annan än sig själv!!

Bild hårifrån

When it strikes

Ibland vet man inte riktigt vad man ska ta sig till, de gångerna när man känner sig sliten i bitar. Allt för många drar i en och allt känns hopplöst. Jag har kommit fram till att det är då man ska ta bort sminket och gå och lägga sig. Förhoppningsvis känns det lättare när man vaknar. Det funkar mot nästan allt.

Saknad av någon på kudden bredvid botas dock inte...

Plugga vs sola

Pluggat klart för nu, så nu står en fällbar stol och väntar på mig. Underbart.


Feeling good.

Naturkunskap är inte SP1Hs starkaste ämne (Elin hälsar). Halva klassen sitter och halvsover/sitter inne på FB, och endast några lyssnar på Anneli. Vem bryr sig egentligen om kolets krestlopp? Det funkar ju så bra, varför ska jag behöva kunna det när jag går samhäll ? Menmen, sista lektionen på veckan känns helt okej.

Snart friskis med Michelle!

This is top notch

Flyt var det ju. Sitter och gör ingenting på samhällen (inte bra!) och längtar tills jag får sluta. Drar iväg till friskis med Michelle efter skolan!

Imorgon är det ledigt för min klass. Så imorgon ska jag träffa Natalie vid ett inne i stan, shoppa lite, prata och så. Sen fika med lillasyster som fyller år! Sen blir det direkttåg till älsklingen Andreas. Någon som nämnde en perfekt fredag? Juste, jag gjorde!


<

Ibland har man flyt!

Gissa vem som har fått sommarjobb på Pölagårdens äldreboende? Jo, moi! Så härligt att jag har fått jobbet, ska på infomöte i slutet av maj så det blir bra. Kommer bli hur kul som helst.

Imorgon ska jag iväg och gymma med Michelle på Friskis, eftersom det är någon testa-på vecka så det är gratis. Och jag älskar allt som är gratis, haha! Om jag har tur så kommer jag älska Friskis och då blir det något medlemskort för min del som gäller.

Bild från gp.se

Saker som jag aldrig förstår

Har sovit dåligt inatt - som alla gånger när Andreas inte ligger på kudden bredvid. Drömde en massa konstigt också: drömde att jag pratade med mamma i telefon i sängen och vaknade helt plötsligt, slog liksom upp ögonen och fortsatte prata. Sen insåg jag att jag inte hade telefonen i handen.
Dumstämpel i pannan.

Jag drömde också att jag skulle gå upp och tog av mig mina sovshorts, men i samma dröm hade jag gått upp för tidigt. Så jag gick och la mig igen. Sen när jag vaknar har jag inga shorts på mig!?!? Jag vet inte riktigt vad jag gör i sömnen...

Spotlight

Well, det bloggas inte mycket, det enda jag verkar blogga om är hur lite jag bloggar? Inte hälsosamt. Har i alla fall gått och kliat mig i ögonen hela dagen. Om det beror på mina linser eller att jag helt hux flux blivit pollenallergiker vet jag inte. Har passat konfirmander idag, alltid lika kul (trots ögonen och magont pga cafét i skolan som inte kan använda laktosfria grejer).

Dock var det ju askallt idag. Imorgon åker vinterkängorna och tjockhalsduken på! Eller kanske inte?

Oj

Livet leker, allt flyger fram och jag är lycklig till 1000 %! Helgen har varit fullspäckad av kalas i lördags, Liseberg igår. Helt underbart.
Nu ska jag överleva till lunchen om fem minuter. Vet inte om jag klarar det, är så hungrig!

Erica

och hennes tusen sätt att överleva.

RSS 2.0